הדרך להבטיח בנייה חזקה ויציבה לאורך זמן, היא להשתמש בחומרי בנייה מתקדמים שמתאימים באופן ספציפי למטרה שלשמה אנו צריכים אותם. כך למשל השימוש בפנלים מבודדים בעת התקנת גגות הוא אחד השימושים הנפוצים והמקובלים ביותר בעולם הבנייה. גגות פנלים מבודדים משמשים בעיקר לסיכוך גגות ואיטומם מפני חדירה של מים ולצרכי בנייה של מחיצות וקירות, למבנים ניידים או נייחים, לבניית חדרי קירור תעשייתים או ביתיים, לבניית מחסנים, לסגירת פרגולות ומרפסות, להחלפת גגות אסבסט, לציפוי קירות, לבניית מוסכים והרשימה ממשיכה עוד הלאה. הפאנל המבודד נראה כמו פלטה גדולה ותפקידו לבודד את גג המבנה מרעשים וגם לשמור על איזון טמפרטורת המבנה, גם בימי הקיץ הלוהטים וגם בימי החורף הקרים. לעיתים קרובות, נעשה שימוש בפאנלים מבודדים במקום בנייה בבטון או בבלוקים בשל יתרונותיו הרבים של הפאנל המבודד בהשוואה לחומרי גלם אלו.
מהם היתרונות של גגות פנלים מבודדים?
אפשר למנות יתרונות רבים שיש לגגות פנלים מבודדים אשר הופכים אותם לחומר גלם פופולרי כל כך, אך התכונה העיקרית שאותה אנחנו חייבים לציין כבר בתחילת דברנו היא עובדת היותו של הפאנל המבודד כחומר גלם אשר מעניק בידוד תרמי ואקוסטי למבנה בעלות נמוכה יחסית. העובדה כי גגות פנלים מבודדים מאפשרים לנו לחסוך בחשמל ובאנרגיה ומייתרים את הצורך בהפעלתם של מזגנים או תנורי הסקה, הופכים אותו לאחד מחומרי הגלם אשר נחשבים לידידותיים ביותר בעבור הסביבה. בנוסף לכך, אפשר לבנות בעזרת הפאנל המבודד מבנים בעלי רמת גימור גבוהה ואיכותית. בזכות המבנה הגלי של הפאנל המבודד, הוא מספק לנו חוזקה מבנית רבה ועמידות מרשימה אשר נשמרת לאורך שנים ולכן משתמשים בו לאיטום גגות ומבנים אשר נוטים להיחשף לפגעי מזג האוויר באופן תדיר. התקנת גג פנל מבודד היא מהירה ולרוב מסתיימת ביום אחד. גגות קלים מבודדים אינם מצריכים תחזוקה שוטפת, הם עומדים בעומס, ויכולים לכלול הרכבה של גופי תאורה, דודי שמש ופאנלים סולאריים.
איזה סוגי פנלים מבודדים לגגות יש?
קיימים סוגים שונים של פנלים מבודדים לגגות אשר ההבדלים ביניהם מתבטאים ברמת הגימור, חומר הגלם הבסיסי, השימוש הסופי ועוד אלמנטים שונים. אפשר להבדיל בין סוגי הפאנלים המבודדים לגגות בהתאם לכמה מרכיבים שונים אשר עליהם נפרט.
חומר הגלם
האלמנט המרכזי והראשוני אשר ישפיע על איכות הגימור והתפקוד של לוחות הפנלים המבודדים לגגות יהיה חומר הגלם שממנו מורכב בסיס הפנל. להלן הסוגים העיקריים שתוכלו למצוא אצלנו במרזבית:
- פנל אלומיניום: האלומיניום הוא חומר גלם איכותי שנוח לעבד אותו והליך הרכבתו מבוצע במהירות רבה. בשנים האחרונות פנלי אלומיניום הפכו לחלק בלתי נפרד משיטת הבניה הקלה והמתקדמת והם מספקים תמורה רבה לכל פרויקט ופרויקט.
- פנל איסכורית: האיסכורית היא למעשה פלדה מגולוונת, פלדה מגולוונת היא פלדה אשר עברה הליך כימי ייחודי שנועד לחזקה לאורך זמן. רמת הגימור האסתטית של מוצר זה היא עילאית ובשילוב עם התכונות המכאניות הנפלאות של פנל זה הוא נחשב לבחירה נהדרת לפרויקטים שדורשים עמידות ומראה.
חומרי הבידוד
הבסיס של הפאנלים המבודדים הוא אומנם עובדת היותם עשויים משני פחים מגולוונים צבועים בתנור. אך כפי שראינו בחלק הקודם אפשר לבחור את סוג הפח בהתאם לצרכים שלנו. עוד היבט שמשתנה בין סוגי הפנלים המבודדים שיש להתייחס אליו בכל הקשור להתקנת גגות פנלים מבודדים הוא נושא חומרי הבידוד שנמצאים בין שתי השכבות של הפח. ישנם חומרי מילוי שונים אשר משפיעים על הבידוד התרמי והאקוסטי, לפניכם סוגי המילוי השונים הקיימים בפאנל מבודד:
- פוליסטירן מוקצף: זהו חומר אותו אתם מכירים בשם קלקר. הוא נחשב לחומר המילוי הזול והנפוץ ביותר בעולם. הוא משמש לבניית בתי קירור ואריזה, ללולי תרנגולות, למבני תעשייה ומסחר, למחסנים ועוד.
- פוליאוריטן מוקצף: זהו חומר המגיע בצפיפות נמוכה ובעל מוליכות תרמית גבוהה. הוא משמש כחומר הבידוד העיקרי במקררים ביתיים ומקררים תעשייתיים, ומשמש לכיסוי גגות וקירות חיצוניים בבתי קירור, מבני חקלאות ומבני תעשייה.
- צמר סלעים: זהו חומר שמורכב מסלעים מינרליים ומבזלת. הוא משמש לבידוד אקוסטי מפני רעש והן לבידוד תרמי לצורך שמירה על איזון טמפרטורות. בנוסף לכך, חומר המילוי צמר סלעים משמש כחוסם אש. משתמשים בו באולפני הקלטות לצורך בידוד אקוסטי, ולצורך כיסוי קירות לאולמות ספורט, מבני תעשייה, מבנים ציבוריים, חדרי חשמל, מחסנים, מבני ציבור ועוד.
התקנת גגות מפנלים מבודדים במילוי של צמר סלעים נחשבת לפתרון היעיל ביותר כאשר אנחנו נדרשים לעמוד בתקנות אש ולשמור על התקציב. מחירם של גגות מפנלים מבודדים במילוי צמר סלעים תלוי בעובי ובכמות המילוי, כאשר המחיר הנמוך ביותר מתחיל מ – 80 שקל למטר רבוע. אם אתם זקוקים לפנל מבודד במילוי אחר יש לנו בעבורכם אפשרויות רבות.
כיצד להתקין גג פנל מבודד?
התקנת גגות מפנלים מבודדיים צריכה להתבצע על ידי איש מקצוע מיומן ומנוסה, שנעזר באמצעי הבטיחות המתקדמים ביותר על מנת למנוע נפילה מגובה רב. בתחילת עבודת ההתקנה, על איש המקצוע לסמן את גבולות הגג ולמדוד את המבנה ואת המישוריות שלו. השיפוע של הגג צריך להיות מעל ל-5 אחוז. לאחר הזמנת הפנלים המבודדים בגודל המתאים, איש המקצוע ינקה היטב את הפנלים. לאחר מכן הוא יניח את הפנלים על גג המבנה כך שלא יפגעו בקונסטרוקציה ומבלי ליצור עומס רב מדי על הגג. לאחר מכן, איש המקצוע יבצע טלטול של הפאנל בצורה אנכית. חיבור הפאנל לגג יתבצע תוך התחשבות בכיווני הגשם והרוח, כשהלוחות צמודים זה לזה. הוא יאטום את החיבורים ולבסוף הוא יקבע את הפאנל באמצעות ברגים.