מהם סוגי סיליקון לאיטום המומלצים לשימוש?

איטום הבית היא אולי הפעולה החשובה ביותר בכל בית. לאיטום יש השפעה מכרעת על יכולות הבידוד של הבית, וכתוצאה ישירה מכך השלכה על מידת האנרגיה של הבית. בחירה של חומר האיטום לא נשמעת על פניו כאתגר גדול, אך בעלי מקצוע יעידו כי החלטה זו היא קריטית ואסור להקל בה. אומנם קיימים סוגים רבים של חומרי איטום המותאמים לחומרי גלם שונים כמו שיקום בטון או חומרי איטום צמנטי, אך במאמר זה אנחנו רוצים להתייחס דווקא לסוגי סיליקון לאיטום כיוון שמדובר על אחד מחומרי האיטום הוורסטיליים והנוחים ביותר לשימוש.

מה חשוב שיהיה בסוגי הסיליקון לאיטום כדי שיהיו איכותיים?

בניגוד לחומרי הדבקה, כאשר אנחנו בוחנים סוגי סיליקון לאיטום אנחנו מעוניינים כי לוודא כי החומר (משמע הסיליקון) הוא בעל תכונות אלסטיות כדי שיוכל להוות גשר בין החלקים אוטם אנחנו רוצים לאטום. למעשה חומרי איטום משמשים גם לצורך הדבקה וגם לצורך איטום ולכן עליהם להיות עמידים יותר מחומרי הדבקה. כדי שהסיליקון יוכל לבצע את מלאכתו נאמנה, חשוב לבדוק כי הוא בעל התכונות הבאות:

  • בעל כושר הידבקות – כמו שציינו קודם לכן, חומרי איטום אמורים להידבק אל התשתית ולהישאר שם. סוגי סיליקון שונים לאיטום מכילים בחלק מהמקרים חומרי יסוד נוספים המסייעים לסיליקון להידבק בצורה איכותית יותר.
  • מידת אלסטיות מספקת – תהליך האיטום כולו מושתת על היכולת של החומר להיכנס לסדקים קטנים ולהתרחב בהם. לכן חשוב מאוד לבדוק את מידת האלסטיות והגמישות של סוגי הסיליקון השונים לאיטום.
  • זמן הפעולה – שתי התכונות הראשונות הן חשובות וניתנות לבדיקה בצורה מיידית, אך את זמן הפעולה קשה יותר למדוד כיוון שאנחנו מתכוונים ליכולת של החומר לשמור על תכונותיו לאורך זמן. המטרה שלנו היא לא להחליף את האיטום כל כמה זמן, אלא שנבצע את העבודה פעם אחת והיה תספיק לעוד שנים קדימה.
מהם סוגי סיליקון לאיטום המומלצים לשימוש?

למה יש הרבה סוגים ואיך לבחור ביניהם?

הסיליקון הוא למעשה תרכובת אי-אורגנית אשר מכילה בתוכה את היסוד צורן, שזהו למעשה השם העברי לסיליקון. לא ניכנס כאן להסברים מדעיים וכימים, אך נציין כי השילוב של חמצן וצורן הוא שהופך את הסיליקון לכה ייחודי. סוגי סיליקון לאיטום אומנם נבדלים ביניהם בכל מיני תכונות, אך התכונות המשותפות לכולם הן העמידות בפני רטיבות ומים, עמידות בתנאי חום וקור קיצוניים, יכולת גמישות גבוהה ועמידות לאורך שנים. נוספות על כך העובדות כי מחירו של הסיליקון הוא זול וכי הוא מתאים למגוון עצום של מטרות וכך אנחנו מקבלים את אחד מחומרי האיטום הפופולריים ביותר בעולם הבניה.

כיוון שסיליקון לאיטום הוא וורסטילי, הטריק האמיתי הוא להבין איזה יהיה הטוב ביותר לצרכים שלנו. הבסיס להבנה נעוץ בשני אלמנטים – המודול (המקדם המבטא את מידת הכוח הנדרשת ליישום הסיליקון) מידת החומציות בסיליקון. כאשר מקדם הכוח גבוה הסיליקון המתקבל פחות גמיש אך עמיד יותר ובדרך כלל נשתמש בהם במקלחות, כיורים ושימושים חיצוניים כמו חלונות ראווה. מן הצד השני, כאשר מקדם הכוח נמוך התכונות יתהפכו ונקבל סיליקון שמתאים יותר לעבודה עם זכוכית. סוגי סיליקון שונים לאיטום מכילים תערובות חומצתיות המתאפיינות בריח של חומץ ומטרתן לזרז את זמן ההתייבשות של הסיליקון.

סוגי סיליקון מומלצים לאיטום

קצת קשה להמליץ באופן גורף על סוגי סיליקון לאיטום בלי לדעת את השימוש ואת הצרכים שלנו מהסיליקון. אך אם בכל זאת נדרש להמליץ על כמה סוגי סיליקון אלו יהיו המומלצים שלנו:

  • סיליקון שחור – בניגוד לסיליקון הלבן שאנחנו רגילים לראות, הסיליקון השחור הוא עמיד יותר בפני חום ויכול להתמודד עם חום ישיר של עד 343 מעלות צלזיוס. נוסף על כך הסיליקון השחור מתאים להדבקת כלים סניטריים והוא מצוין לשימושים תעשייתיים הדורשים חוזק מבני או במקומות בהם יש צורך בסיליקון שדוחה עובש.

  • סיליקון עמיד בחום – אומנם הסיליקון השחור גם הוא עמיד בחום, אך מעבר לכך יש כמה סוגי סיליקון עמיד בחום אשר מיועדים להדבקה ואיטום של תנורים תעשייתיים ומכסי מנוע. הייחוד של הסיליקון העמיד בחום היא בכך שהוא סופג את הלחות שבסביבתו וזו מחזקת את כושר האטימות של הסיליקון. מדובר על פתרון נהדר כאשר יש צורך בעבודה על מתכות.

  • סיליקון נגד עובש – הרבה פעמים אנחנו משתמשים בסיליקון במקומות שמיועדים לרטיבות, מה שאומר שהם גם מועדים להתפתחות של עובש. סיליקון נגד עובש הוא הפתרון האידיאלי ליישום במקלחות, אמבטיות, כיורים ושאר משטחים שבהם יש מים באופן קבוע ובהם אנחנו מעוניינים למנוע מהעובש להתפתח.

  • סיליקון לא רעיל – אומנם השימוש בסיליקון לאיטום הוא בטוח לשימוש והוא לא מזיק לבריאות, בכל זאת כאשר אנחנו נדרשים לבצע עבודות איטום במשטחים כמו מקררים אנחנו בוחרים להשתמש בסיליקון לא רעיל שנחשב בטוח לאוכל ואת זאת עושים על ידי בדיקות מעבדה שמוודאות כי אחוזי הרעלנים בסיליקון נמוכים.

אצלנו במרזבית תוכלו למצוא הרבה יותר מאשר מגוון עצום של סוגי סיליקון לאיטום. אצלנו תמצאו גם צוות מומחים שישמח לסייע לכם במציאת הסיליקון המושלם לביצוע המשימה הספציפית שאתם צריכים לעשות. אז לא משנה אם אתם אנשי מקצוע מנוסים או חובבים שמעוניינים לבצע עבודות איטום ביתיות בכוחות עצמם, אנחנו תמיד נשמח לעמוד לשירותכם ולצייד אתכם בציוד האיכותי והטוב ביותר לענף הבנייה.

יש לך שאלה לגבי מוצר?

מלא את הפרטים ונציג יחזור אלייך בהקדם.